Nyheder 2017

Besøg fra Letland

04-09-2017

Besøg fra Letland

 IMG 3425 CLBillede: Fra venstre Einars Jaunzems teknisk direktør hos EDZL og Peter Boje direktør hos RWE.

På de åbne marker tæt på Køge, hjælper et overgangsanlæg fodgængere sikkert over det lokale jernbanespor. Overgangsanlægget er specielt på grund af sin kosteffektive sikkerhedsløsning, og er dermed grunden til at Rosenfelt & West Engineering (RWE) valgte at invitere den lettiske delegation og andre virksomheder og organisationer ud til overgangsanlægget placeret imellem Egeøje St. og Køge St., for at opleve overgangsanlægget i drift.

Besøget fandt sted den 29. august 2017 og omkring 15 personer deltog i besøget. Besøget var arrangeret af Den Danske Ambassade i Riga, Letland i samarbejde med Transport Ministeriet.                   

RWE’s direktør Peter Boje var tilstede og gav en kort præsentation af systemet bag overgangsanlægget for de besøgende.

 IMG 3455 CLOvergangsanlægget er opbygget over en Siemens fejlsikker PLC med sikkerhed indbygget i tændstikket, hvilket eliminerer baneventesignaler. Løsningen var enkel: Indkommende tog registreres med tre induktive sensorer. Det er klart, at tre sensorer og ikke kun en installeres af sikkerhedsmæssige årsager. Skulle en sensor få en defekt, vil de to resterende sensorer stadig registrere det indkommende tog og advare fodgængere, samt at systemet sender en advarsel til centralen vedrørende fejlen på den ene sensor. Advarselssystemet er baseret på LED-signaler og RWEs elektroniske klokke, som gør fodgængerne opmærksomme på det forbipasserende tog. Den elektroniske klokke er retningsbestemt, hvilket betyder, at den forstyrrer de lokale naboer og det vilde liv på et minimalt niveau, da lyden fra klokken sendes i retning af fodgængeren. Udover det, så tilpasser den elektroniske klokke sit lydniveau efter det omkringliggende støjniveau, så hvis det omkringliggende område er stille, justerer den elektroniske klokke dens lydniveau i overensstemmelse med støjniveauet dvs. lavere.

 IMG 3442 CLTilbage i maj deltog RWE i Rail Baltica Global Forum 2017 i Riga, Letland. Der blev RWE informeret om, at Rail Baltica så på forskellige alternativer til deres overgangsanlæg, som fik RWE's opmærksomhed og kort tid efter blev invitationen sent.

Efter besøget ved overgangsanlægget kørte gæsterne og repræsentanterne for RWE videre til andre jernbane relaterede lokationer og sluttede dagen sammen med en middag inde i København.

Kontakt os for at høre mere…