bom oprejst med wire til at stabilisere

Sikkerhedsbom

RWE har med start i 2017 udviklet og testet en ny sikkerhedsbom efter standarderne fra Deutsche Bahn norm: BN 918 412. Den kan leveres som almindelig bom eller som sikkerhedsbom.

Ved levering som sikkerhedsbom er bommen monteret med et specialled der i forbindelse med en påkørsel vil knække af ved en forudbestemt kraft. Denne sikkerhedsdetalje reducerer risikoen for skader på personer og bomdrev i forbindelse med en påkørsel.

Bommen kan leveres med reflekser, lygter, støtteben, wireaflastning og bomkjole efter ønske. Endvidere kan den leveres med adapterbeslag til montering på alle bomdrevstyper.

Den har i tests været åbnet og lukket mere end 150.000 gange i Danmark, og er desuden testet i drift 2018-2020 i Tyskland. Bommens konstruktion og belastningssimuleringer er eftervist og godkendt af Ingenieurbüro Dr. Binneweis i Hamborg.

rød- og hvidstribet sikkerhedsbom

Tekniske specifikationer

Bommen har en diameter på 138/132 mm, og fås i længder fra 2 til 11 meter.

Materialerne er glasfiberarmeret polyester og standardfarven er hvid RAL 9003. Overfladen er glans 80. Den er vedligeholdelsesfri med en levetid på 20 år ved normalt brug.