Referencer for rangerbanegårde

Tom rangerbanegård med fem spor og kørestrømsanlæg

Det svenske Trafikverket (firmaet ansvarlig for vedligeholdelse af den svenske jernbane, samt ejer af størstedelen af infrastrukturen) har brugt den første installation af AlisterCargo siden 1997 med gode resultater. I dag er Sveriges fire største godsrangerbanegårde udstyret med AlisterCargo fra Funkwerk IT.

Borlänge rangerbanegård24 spor25 sporskiftere
Göteborg rangerbanegård34 spor45 sporskiftere
Malmö rangerbanegård26 spor27 sporskiftere
Hallsberg rangerbanegård32 spor44 sporskiftere
Skinner med der deler sig i to med et sporskifte

De installerede systemer har med stor succes øget effektiviteten, kapaciteten, og gjort rangerbanegårdene sikrere – til kundens fordel. Den finske transportadministration (Väylävirasto) har siden 2008 brugt AlisterCargo på deres rangerbanegård i Tampere.

Tampere rangerbanegård31 spor34 sporskifter
Rangerbanegård med tog og blå himmel

De Danske Statsbaner (DSB) valgte AlisterCargo til automationen af deres depoter og værksteder. Dette har gjort håndteringen af tog hurtigere, mere effektivt, og frem for alt sikrere. Den afgørende forskel har været muligheden for at togføreren kan indstille ruten ved et tryk på en knap, i stedet for at yderligere personel skal operere sporskifterne individuelt. Desuden kan en tilsynsførende i kontrolcentret overvåge den nuværende status for hele området.

Østerport5 sporskiftere
Odense14 sporskiftere
Nykøbing Falster18 sporskiftere
Helgoland Værksted13 sporskiftere
Helgoland II9 sporskiftere
Århus 400 Gruppen3 sporskiftere
Århus P Rist16 sporskiftere
Århus Værksted24 sporskiftere
Aalborg10 sporskiftere
Fredericia37 sporskiftere
Kalundborg6 sporskiftere
Styrerum til rangerbanegård, med tre skærme der viser status for toge og sporskiftene

I Kiruna i det arktiske Nordsverige, har LKAB (mineselskab ejet af den svenske stat) valgt AlisterCargo til Sjöbanegården rangerbanegård for at øge produktiviteten, og for at kunne håndtere længere og tungere godstog med jernmalm. Dette system er konfigureret til de arktiske forhold ved at have udstyret placeret i opvarmede hytter, i stedet for skabe placeret langs banen, dette er for at tillade vedligehold under kontrollerede forhold.

Sjöbangården rangerbanegård12 spor32 sporskiftere
Svappavaara rangerbanegård9 spor8 sporskiftere